Vacature Productmanager Elektra Noord Holland

Fulltime

Functie-inhoud

In deze uitdagende functie van Productmanager Electra ben je medeverantwoordelijk voor het commerciële resultaat (marge en omzet) van jouw toegewezen portfolio. Samen met jouw collega’s in Nederland als in de andere Solar landen zorg jij ervoor dat wij een toonaangevende partner zijn voor zowel de industriële gebruikers (MRO, OEM Marine & Offshore), Installatiebedrijven en wederverkopers.

Het assortiment waar jij mee aan de slag kan gaan is erg divers. Je kan hierbij denken aan diverse kabels, beveiliging, elektra en verlichting.
Je stelt hiervoor het product portfolio samen op basis van marktontwikkelingen, gesprekken met leveranciers en het sparren met mede Productmanagers binnen onze andere categorieën. Deze categorieën zijn Verlichting, Tools, Kabel en Renewable Energy.

Door jouw ruime ervaring op het gebied van product management kan je makkelijk schakelen met jouw leveranciers om het assortiment zo optimaal mogelijk te beheren (product lifecycle). Hierbij zorg je voor de juiste data. Je moet denken aan het invoeren, beoordelen en onderhouden van productinformatie uit verschillende bronnen.

Als Productmanager ben je in staat de categorie te ontwikkelen en duidelijk te positioneren. Als sparringpartner van je leveranciers weet je samen met hen kansen te realiseren en streef je naar optimale samenwerking en synergie. Je hebt als geen ander feeling met de markt en je bent continue bezig met het volgen van ontwikkelingen en signaleren van groeimogelijkheden.

Een werkplek binnen een internationale omgeving in een uitdagende en innoverende markt, dat is wat wij jou bieden. Wij durven innovatief te zijn en nemen de eerste stap om kansen te vervullen op gebied van verduurzaming en nieuwe energievormen. Daarnaast komt je te werken in een team van toegewijde en enthousiaste professionals in Nederland en daarbuiten.

Wat bieden wij:

  • de mogelijkheid om deels vanuit huis te kunnen werken;
  • een dynamische functie voor 40 uur per week (32-36 uur is bespreekbaar) met zicht op vast dienstverband;
  • 28 vakantiedagen en de mogelijkheid om bij te kopen, 8% vakantiegeld en een goede pensioenregeling;
  • een goed en marktconform salaris;
  • personeelskorting op ons complete assortiment sanitair, verwarming en elektra;
  • voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

wat vragen wij:

  • een afgeronde hbo-opleiding, bij voorbeeld (technische) bedrijfskunde of commerciële economie;
  • minimaal 1 a 2  jaar 4 jaar relevante werkervaring als Productmanager. Bij voorkeur binnen de Groothandel, installatie of Retail branche;
  • affiniteit met (elektro)installatietechniek en/ of industrie branche;
  • goede kennis van Excel (SAP-ervaring is een pré).

Wil je meer weten over deze vacature? neem dan contact op met Wilma

Standplaats

Noord Holland